ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

__2.jpgΗ Αγία Γραφή είναι το Γράμμα του Πλάστη Θεού στον άνθρωπο. Θέλει να τον πληροφορήσει ότι αν και έχει φύγει από κοντά Του, ακούοντας το Σατανά, τον αγαπάει τόσο πολύ ώστε του έχει βρει σωσίβιο σωτηρίας. Αν βέβαια θέλει να επιστρέψει πίσω στην αρχική του σχέση μαζί Του, με μετάνοια και εμπιστοσύνη       σ’ Αυτόν. Ακόμα για να του φανερώνει τα δοξασμένα σχέδια που έχει για το αιώνιο μέλλον του, όταν ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.

Δίκαια, λοιπόν, η Αγία Γραφή ονομάζεται το Γράμμα της Αγάπης του Θεού Πατέρα στον  αποστάτη γιο Του. Και ότι το κεντρικό Πρόσωπο του Γράμματός Του είναι ο Γιος Του, ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Για να πληροφορήσει στον άνθρωπο ο Θεός όλη την ιστορία του, χρησιμοποίησε 40  περίπου θεοσεβείς ανθρώπους, τους ενέπνευσε με το Άγιο πνεύμα, για να γράψουν αυτά που ήθελε. Χρειάστηκε γύρω τα 1600 χρόνια για να ολοκληρωθεί η συγγραφή αυτού του μοναδικού Βιβλίου. Οι συγγραφείς ήταν διαφορετικής μόρφωσης και κοινωνικής τάξης. Από βοσκούς και βασιλιάδες, από ψαράδες και διανοούμενους. Γράφτηκε σε τρεις διαφορετικές γλώσσες: Αραμαϊκή, Εβραϊκή και Ελληνική. Κι όμως την χαρακτηρίζει μια απόλυτη ενότητα και αρμονία, που θαρρείς ότι γράφτηκε από ΕΝΑ Πρόσωπο.

Η Αγία Γραφή αποτελείται από δύο κύρια βιβλία: Την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Η Παλαιά Διαθήκη ασχολείται με την Ιστορία ενός Έθνους. Και η Καινή Διαθήκη ασχολείται με την Ιστορία του Ενσαρκωμένου Γιου του Θεού. Αυτός μας αποκαλύπτει το Δώρο της Αγάπης του Θεού στον άνθρωπο:
«Με τέτοιο τρόπο ο Θεός αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε το Γιο Του το Μονογενή, για να μην απολεσθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια
 
Τα βιβλία της Αγίας Γραφής κατατάσσονται σε επτά τμήματα:
 ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
 17 Ιστορικά. 5  Ποιητικά. 17 Προφητικά
 ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
 4 Ευαγγέλια. Πράξεις. 21 Επιστολές. Αποκάλυψη.
 Σύνολο 66 βιβλία.
 Απόδειξη ατράνταχτη
 Η ιστορική εκπλήρωσε προφητειών αναδεικνύει την Αγία Γραφή σε ένα ασύγκριτο βιβλίο που φέρνει πάνω της τη Σφραγίδα του Συγγραφέα Θεού. Ενδεικτικά παραθέτουμε την ακόλουθη προφητεία:
 «Ιδού η Παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει Υιό» (750 χρόνια π. Χ.)
 Η Αγία Γραφή έχει Μεταμορφωτική δύναμη
 Η Αγία Γραφή απαντάει σε όλα τα ερωτήματά μας. Το σκοπό της ζωής μας και τι υπάρχει μετά το θάνατο. Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλες τις χώρες, κάθε τάξης, ακόμα και ανθρωποφάγοι, μέθυσοι, ναρκομανείς ΑΛΛΑΞΑΝ. Έγιναν χρήσιμοι άνθρωποι χάρη στην πίστη τους στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
 Καιροί κακοί
 Διερχόμαστε ίσως τη σκοτεινότερη περίοδο της ιστορίας. Όλοι είναι απελπισμένοι.               
 Ο Αδαμάντιος Κοραής βροντοφωνάζει:
 "Μόνο το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μπορεί να σώσει την ΕΛΛΑΔΑ.»
 Ο Βίκτωρ Ουγκώ συνιστά:
 «Σε κάθε σπίτι να μοιράζεται από μία Βίβλο. Είναι το μεγαλύτερο ευεργέτημα που μπορείτε να προσφέρετε στους συνανθρώπους σας.»
 

ΓΝΩΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ


«Μόνο το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μπορεί να σώσει το γένος μας. Είναι ο χάρτης της επίγειας και τΟυράνιας Βασιλείας.»  Αδαμάντιος Κοραής
«Υπάρχει ένα ΒΙΒΛΙΟ που φωτίζεται από τη Διάνοια του Θεού. Το φιλοσοφικότερο, το λαϊκότερο, το μόνο αιώνιο βιβλίο είναι η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. Σε κάθε σπίτι μοιράστε από μια Βίβλο.» Βίκτωρ Ουγκώ.
 
.jpg«Χωρίς την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, που το κύριο θέμα της είναι ο Σωτήρας ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ξέρουμε τίποτα και δεν βλέπουμε παρά σκοτάδι και σύγχυση στον χαρακτήρα του Θεού και στη γύρω μας φύση.»Πασκάλ, Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός.

 «Εξετάσαμε τα έργα των φιλοσόφων. Πόσο αξιοπεριφρόνητα είναι μπροστά στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ! Είναι δυνατό ένα τέτοιο έργο τόσο απλό και τόσο υψηλό να είναι έργο ανθρώπων;» Ρουσσώ, φιλόσοφος
                            .

«Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ είναι η τροφή της ψυχής.» Μέγας Αθανάσιος.

«Νέε, σε συμβουλεύω να καλλιεργήσεις τη γνωριμία σου με την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, και να πιστεύεις αδίστακτα στα διδάγματά της. Αυτό αποτελεί το σίγουρο συμφέρον σου». Βενιαμίν Φραγκλίνος

«Στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ βρίσκω περισσότερα αδιαφιλονίκητα τεκμήρια της Θείας αυθεντίας, παρά σε οποιαδήποτε κοσμική Ιστορία.» Ισαάκ Νεύτωνας (Άγγλος αστρονόμος, φυσικός επιστήμονας)
«Θεωρώ τα Ευαγγέλια απολύτως γνήσια, επειδή μέσα απ’ αυτά αναλάμπει το απαύγασμα της μεγαλειότητας του Ιησού Χριστού, το οποίο μόνο μια θεία φύση μπορούσε να παρουσιάσει στη Γη μας».
Ιωάννης Φον Γκαίτε (ο μεγαλύτερος των Γερμανών ποιητών και δραματικών συγγραφέων)
«Σου συνιστώ να διαβάσεις ολόκληρη τη ΒΙΒΛΟ και θα πεισθείς ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ούτε μπορούσε ν’ αποκτήσει άλλο βιβλίο εξίσου πολύτιμο» Θεόδωρος Ντοστογιέφσκυ         (Ρώσος συγγραφέας)
Η ΒΙΒΛΟΣ έχει στεγνώσει τα περισσότερα δάκρυα κι έχει καλυτερεύσει τις καρδιές των ανθρώπων». Ερνέστος Ρενάν (ιστορικός, αρνητής της θεότητας του Χριστού)
«Δεν γνωρίζω άλλο βιβλίο που να παρουσιάζει τόσο συνεπτυγμένα κάθε μορφή της ανθρώπινης διανόησης, όσο η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ». Λέοντας Τολστοϊ  (Ρώσος συγγραφέας και μεταρρυθμιστής)
«Πιστεύω ότι η Γραφή είναι το καλλίτερο Δώρο, που δώρισε ο Θεός στον άνθρωπο. Ο, τι το καλό από τον Σωτήρα του κόσμου, μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω αυτού του Βιβλίου.»  Abraham Lincoln
«Είναι αδύνατο να κυβερνηθεί ο κόσμος δίκαια, χωρίς τον Θεό και την Αγία Γραφή».      
George Washington
«Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ αποτελεί το σπουδαιότερο βιβλίο που γνώρισε ή θα γνωρίσει ποτέ ο κόσμος».
  Charles Dickens

    ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιό του Θεού τον Μονογενή,         
τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων·
Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν, εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα,
ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.
Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν
κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου
και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα και ταφέντα.
Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.
Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς,
 ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
Και εις το Πνεύμα το 'Αγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των προφητών.
Εις μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν

Προσωπική εμπειρία

 Μέχρι περίπου τα 19 μου χρόνια είχα άγνοια της αξίας της Αγίας Γραφής. Απλώς μου άρεσαν οι ιστορίες της που μας διηγιόταν η μητέρα μου. Όταν όμως γνώρισα τον Συγγραφέα της Αγίας Γραφής, τον Θεό ως Πατέρα μου, και τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό μου Σωτήρα,  η Αγία Γραφή κυριολεκτικά  με συνάρπασε. Για ώρες ακούραστα μελετούσα. Η ψυχή μου ξεδίψαγε, γέμιζε με ελπίδα, αγάπη. Τα αναρίθμητα ερωτήματα μου εύρισκαν απάντηση. Ο Χριστός, η θυσία Του στο Σταυρό σκλάβωσαν την ανικανοποίητη μου καρδιά.

Την Αγία Γραφή τη μελετώ καθημερινά πάνω από 60 χρόνια σε 3 διαφορετικές γλώσσες. Τη θεωρώ σαν ένα απύθμενο ορυχείο. Όσο σκάβεις τόσο πιο πολύ βρίσκεις θησαυρούς ανεκτίμητους. Αλήθειες που μου δίνουν κουράγιο να συνεχίζω τον καλόν αγώνα της πίστης. Ατενίζοντας το τέλος, την Ουράνια Βασιλεία. Ευχαριστώ το Θεό για το Γράμμα της Αγάπης Του που όλα αυτά τα χρόνια μου ήταν πηγή παρηγοριάς και ελπίδας.

Από τότε που γεύτηκα το λόγο του Θεού,  έταξα τη ζωή μου εξολοκλήρου, ώστε να μοιράσω το Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους μου. Πριν 60 χρόνια ελάχιστοι γνώριζαν τι είναι Αγία Γραφή, τι είναι Ευαγγέλιο. Τώρα χαίρω που μοιράζονται Καινές Διαθήκες Δωρεάν σε μετάφραση. Όμως λυπάμαι όταν λένε ότι δε βρίσκουν ώρα να τη διαβάζουν. Αν ήξεραν τι χάνουν!! Τώρα είναι αναπολόγητοι!

Φίλη, φίλε,
Με την προσευχή μιλάς εσύ με το Θεό. Κι ο Θεός σου μιλά με το λόγο Του. Μην αμελείς και τα δύο. Την προσευχή και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.