ChristsSecondComing.jpg«Πολλοί περπατούν…  οι οποίοι φρονούν τα επίγεια.»           (Φιλ. 3:19)
Ο σύζυγός μου, ο Απόστολος, διηγείται για κάποιον συγγενή του, άνθρωπο πιστό και ζηλωτή στο να ευαγγελίζεται ψυχές. Κάποτε του μπήκε η επιθυμία να πλουτίσει, μάλιστα το πέτυχε. Στα 70 του όμως χρόνια ένιωσε μια βραχνάδα. Δυστυχώς δεν ήταν από κρύα νερά, όπως νόμιζε. Ο ιατρός βρήκε 2 γρουμπούλια και του έδωσε ένα μήνα ζωή. Τότε ξύπνησε και ομολόγησε συντριμμένος: «ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ!» 
Ο κίνδυνος να ζητάμε τα επίγεια είναι υπαρκτός κάθε ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό ο Θεός μάς προτρέπει: «Τα άνω ζητάτε, τα άνω φρονείτε, όχι τα επί της γης.» «Γήινα» δεν είναι μόνο ο πλούτος, αλλά και οι βιοτικές μέριμνες, η καλοπέραση και κάθε τι που τρέφει το Εγώ. Ρώτησα μια φίλη μου χριστιανή προχθές αν διαβάζει το λόγο του Θεού. Μου είπε ότι διαβάζει τους ψαλμούς. Η τηλεόραση όμως της είχε γίνει απαραίτητη  συντροφιά, όπως και στα περισσότερα σπίτια των χριστιανών, όπως μαθαίνω. «Και ποιο το κακό;» λένε. Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν η τηλεόραση γίνεται καθημερινή "συτροφιά" μας, τα μηνύματα που εκπέμπει, αποσπούν την προσοχή μας από τον Κύριο και κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Επίσης, αφαιρούν την  όρεξη για μελέτη και προσευχή και αμβλύνουν τα αισθητήρια όργανα για διάκριση μεταξύ καλού και κακού. Με αποτέλεσμα ο Σατανάς να σπέρνει τα ζιζάνιά του.
Ο βασιλιάς Δαβίδ έπεσε σε μοιχεία και φόνο, γιατί, ενώ ο στρατός του πολεμούσε, αυτός τεμπέλιασε και η επιθυμία της σάρκας τον τούμπαρε. «Όλα είναι στη διάθεσή μας, αλλά όλα δε συμφέρουν», λέει ο λόγος του Θεού. Είμαστε στη Χάρη, αλλά ο Σατανάς άγρυπνα περιμένει την ευκαιρία να μας ρίξει στην αμαρτία.
Αγαπητό παιδί του Θεού, ζήτα τα άνω, αν θέλεις να είσαι έτοιμος για να συναντήσεις τον Κύριο, όταν έρθει με τη δόξα Του. Αυτοί που ζητάνε τα γήινα, γίνονται οι εχθροί του Σταυρού και το τέλος τους είναι η απώλεια.
Κύριε,
Με καλείς με φόβο και τρόμο να εργάζομαι τη σωτηρία μου. Να μην τεμπελιάζω, αλλά πάντα ν’ αγωνίζομαι τον καλό αγώνα της πίστης. Για να ακούσω το "Εύγε δούλε αγαθέ"  στη Δεύτερη Σου παρουσία.

SECOND_COMING.jpg "Αυτός ο Ιησούς, που αναλήφθηκε… θα έρθει έτσι, με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πορεύεται στον ουρανό».(Πράξ.1:11)

  Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Χριστός δεν αναλήφθηκε στον Ουρανό αμέσως μετά από την Ανάστασή Του. Πέρασαν 40 μέρες. Τι έκανε αυτές τις 40 μέρες; Μας  λέει ο λόγος του Θεού ότι «εμφανιζόταν» στους μαθητές Του «λέγοντάς τους τα σχετικά με τη βασιλεία τού Θεού.» Και τους «παρήγγειλε να μην απομακρυνθούν από τα Ιεροσόλυμα, αλλά να περιμένουν την υπόσχεση του Πατέρα, που ακούσατε, τους είπε, από μένα. Επειδή, ο μεν Ιωάννης βάπτισε με νερό, εσείς όμως θα βαπτιστείτε με Άγιο Πνεύμα». Έτσι ο Θεός θα διοχέτευε μέσα τους πνευματική δύναμη και θα ήσαν αληθινοί μάρτυρες του Χριστού «στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο της γης.» (Πράξ.1:3-8) Και τους υποσχέθηκε: «Εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα.»
ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ
Η Ανάληψη του Χριστού συνοδεύεται με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα:             Θα ξανάρθει! Ναι, θα ξανάρθει ο Ιησούς Χριστός! Το είπαν οι άγγελοι στους μαθητές καθώς έβλεπαν τον Χριστό να αναλαμβάνεται στον Ουρανό.  :          «Θα έρθει με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πορεύεται στον ουρανό.»
 Μέχρι τότε ο αληθινός χριστιανός καλείται να δίνει τη μαρτυρία του πώς ο Χριστός τον έσωσε. Αυτό προϋποθέτει, να είναι ο πιστός πλήρως αφιερωμένος στον Κύριο και να Τον υπακούει κατά πάντα. Να ξέρει ότι δεν μπορεί να δουλεύει πια την αμαρτία όπως έκανε πριν.
Κύριε,
Η μόνη ανάμνηση που με συγκλονίζει είναι αυτή της Σταύρωσης, της Ανάστασης και της Ανάληψής Σου. Και αυτό που φλογίζει την καρδιά μου είναι η προσδοκία του Δεύτερου Σου Ερχομού. Η ζωή μου τώρα έχει νόημα. Και το τέρμα δεν είναι ο τάφος, αλλά ο Ουρανός.

 

«Θα έρθει η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης.» (2Πέτρ.3:10)
Τελευταία είχε διαδοθεί η είδηση ότι  θα έρθει το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σε μια ορισμένη μέρα. Πολλοί είχαν πανικοβληθεί.  Πόσο χάρηκαν που δεν πραγματοποιήθηκε!
Τι λέει όμως ο λόγος του Θεού σχετικά με το σοβαρό αυτό θέμα;  Λέει ότι, «για την ημέρα εκείνη και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών»  παρά μόνο ο Πατέρας Θεός.
Ακόμα μας περιγράφει τι θα λάβει χώρα: «Οι ουρανοί θα παρέλθουν… και η γη, και τα έργα που βρίσκονται σ' αυτή, θα κατακαούν… σύμφωνα με την υπόσχεσή του, καινούριους ουρανούς και καινούρια  γη προσμένουμε, στους οποίους δικαιοσύνη κατοικεί.» 
Και προτρέπει: «Επιμεληθείτε να βρεθείτε μπροστά του με ειρήνη, χωρίς κηλίδα και χωρίς ψεγάδι… Αυξάνεστε στη χάρη και στη γνώση τού Κυρίου μας και Σωτήρα.»(2Πέτρ.3:14,18)
Με άλλα λόγια, καλεί τους πιστούς να είναι έτοιμοι να συναντήσουν τον Κύριο όταν θα έρθει να πάρει τους δικούς Του.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι η ζωντανή ελπίδα του πιστού.  Ο άπιστος δεν έχει καμιά ελπίδα. Χθες μου είπε κάποιος απελπισμένος:  «Δε μας έχει μείνει τίποτα άλλο εκτός από το να καπνίζουμε και να πίνουμε.»
Οι άσχημες συνθήκες της ζωής δεν απελπίζουν τον πιστό. Έχει αναθέσει όλα τα προβλήματά του στο Θεό. Λέει: «Ο ΘΕΟΣ είναι … βοήθεια ετοιμότατη μέσα στις θλίψεις. Γι' αυτό, δεν θα φοβηθούμε και αν η γη σαλευτεί, και τα βουνά μετατοπιστούν…» (Ψαλ.46:1-5).
Κύριε,
Είναι συγκλονιστικό ότι θα ξανάρθεις. Ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Κι ότι ο Θεός θα κάνει όλα καινούρια. Βοήθα με να διατηρώ την άγια ζωή, να προσέχω να μην παρασυρθώ από τις πλάνες του διαβόλου και να αυξάνομαι πνευματικά με πίστη και υπομονή.