rainbow3.jpgΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
-1-
Μέσα σε όλα τα απαισιόδοξα μηνύματα, ακούεται μια μοναδική Φωνή Ελπίδας:
«Ελάτε σε Μένα όλοι που είστε φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω».
 Είναι η γλυκιά φωνή του Χριστού! Εκείνου
που σταυρώθηκε για τον καθένα μας.
Φίλη, φίλε, το κάλεσμά Του απευθύνεται και σε σένα προσωπικά.
 Πες Του: «Έρχομαι Χριστέ μου.»
Διάβαζε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα και θα φωτιστείς.
Θα σωθείς. Θα αρχίσεις μια Νέα Σελίδα στη ζωή σου μαζί με το Χριστό.

rainbow3.jpg

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
-3-
Ο άνθρωπος μοιάζει μ’ έναν αετό αλυσοδεμένο, που όσο κι αν προσπαθεί να πετάξει ψηλά δεν τα καταφέρνει. Η αμαρτία έχει αλυσοδεμένο τον άνθρωπο.  Τον κρατάει αιχμάλωτο .Υπάρχει κάποιος να τον ελευθερώσει; Ναι, μόνο ΄Ενας . Ο Ιησούς Χριστός. Βεβαιώνει στο λόγο Του: «Εγώ ήρθα για να δώσω ελευθερία στους αιχμάλωτους». Υπάρχει πιο ελπιδοφόρο μήνυμα απ’ αυτό;
Φίλη, φίλε,
Ο Θεός σ’ αγαπάει. Σε έχει για να πετάξεις ψηλά.   Ν’ απολαμβάνεις μια άφθονη και χαρούμενη  ζωή για τη δόξα του Θεού.Ζήτησε από το Χριστό να σε απαλλάξει από τις αλυσίδες των παθών σου. Σταυρώθηκε για να σε λυτρώσει. ΄Εχυσε το Αίμα Του για να σε ελευθερώσει απ’ την εξουσία του Σατανά. Διάβαζε το Ευαγγέλιο να φωτίζεσαι. Το ευχόμαστε ολόψυχα!

            Μήνυμα Ελπίδας
                    -5-
Στο Κρεβάτι του Πόνου
Μια κυρία στο κρεβάτι του πόνου, παραπονιόταν, «Γιατί Θεέ; Γιατί;» Πολλοί όταν περνάνε από βάσανα τα βάζουν με το Θεό. Δεν ξέρουν ότι υπάρχει και Σατανάς. Αυτός μας μισεί και ο σκοπός του είναι να μας πλανήσει και να μας πάρει μαζί του στην Κόλαση. Ο Θεός κάνει το παν για να μας πάρει κοντά Του στον Παράδεισο. Όταν λοιπόν η άρρωστη κυρία ζήτησε ταπεινά τη συγχώρηση του Θεού, κατάλαβε ότι ο Θεός από αγάπη επέτρεψε την αρρώστιά της για να την ξυπνήσει και να σώσει την ψυχή της. Και συνέχεια Τον ευχαριστούσε.
Φίλη, φίλε,
Αν περνάς από κάποια δοκιμασία, μην απελπίζεσαι. Κάτι καλό θέλει να βγάλει ο Θεός. Ζήτησε το έλεός Του, τη συγχώρησή Του. Κοίτα στο Σταυρό. Ο Χριστός έχυσε το Αίμα του για τις αμαρτίες σου.
Διάβαζε κάθε μέρα το Ευαγγέλιο να φωτίζεσαι.

helicopter_rescue.2_jpg.jpg
Τι να κάνω για να σωθώ;
"Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς"
Οπως το ελικόπτερο  έσωσε τόσους ανθρώπους από σίγουρο πνιγμό  μέσα στα απ’  τα ορμητικά νερά του τυφώνα, έτσι ο Σταυρός του Χριστού είναι το μόνο μέσο να σώσει τις ψυχές από την αιώνια κόλαση.
Σταυρική θυσία του Χριστού είναι το θαυμαστό Σχέδιο Σωτηρίας του Θεού για να μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος από την αιώνια τιμωρία της αμαρτίας.
 Διαβάζουμε:«Αυτός βάσταξε τις αμαρτίες μας στο σώμα Του πάνω στο ξύλο…»  «Ο Θεός αποδικνύει την αγάπη του σ’ εμας, με το ότι ενώ εμείς είμασταν ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας.»
«Μέσω της χάρης είσθε σωσμένοι δια της πίστης… είναι δωρο Θεού, όχι από έργα…»
Πόσο ανόητος θα ήταν ο άνθρωπος εκείνος που καθώς πλησίαζε το ελικόπτερο να τον παραλάβει μέσα  απ’ τα άγρια κύματα, να έλεγε,  «δεν μπορώ, φοβάμαι να πιαστώ από το σχοινί . Μπορεί να πέσει το ελικόπτερο. Δεν το εμπιστεύομαι. Θα περιμένω.
Δυστυχώς πάρα πολλοί κάνουν το ίδιο. «Πού ξέρω αν θα με σώσει ο Χριστός;» λένε. «Εγώ θα προσπαθήσω μόνος μου να γίνω καλός. Θα κάνω καλά έργα. Δεν χρειάζομαι το Σταυρό του Χριστού. Δε θέλω να μετανοήσω. Ποιος ήρθε απ’ τον ουρανό να μας τα πει; »
 
Παράδειγμα ζωντανό
Ο ληστής στα δεξιά του Εσταυρωμένου, αναγνώρισε την αμαρτωλή του κατάσταση, μετανόησε και ζήτησε με εμπιστοσύνη από τον Χριστό να τον ελεήσει. Αυτό ήταν όλο που έκανε. Την τελευταία στιγμή πιάστηκε από το σχοινί της σωτηρίας του Θεού, και σώθηκε. «Σήμερα θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο.» Τον βεβαίωσε ο Σωτήρας.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
-2-rainbow3.jpg

Σε πέντε θανατοποινίτες έδωσε Χάρη ο τότε βασιλιάς Παύλος, όταν γεννήθηκε ο Κων/νος. ΄Ολοι τους χόρευαν από απερίγραπτη χαρά.   Εκτός απ’ τον έναν. «Εγώ δεν χρειάζομαι χάρη", είπε σκληρά. Γι αυτό και εκτελέστηκε αν και μπορούσε να ζήσει.

Ο Θεός από  μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο , που είναι καταδικασμένος σε αιώνιο θάνατο εξ αιτίας των αμαρτιών του, του δίνει Χάρη, μέσω της θυσίας του Γιου του στο Σταυρό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος λύτρωσης. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο ελπιδοφόρο μήνυμα για έναν θανατοποινήτη.

Φίλη, φίλε,
Εσύ έχεις δεχθεί τη σωτήρια Χάρη του Θεού; Γίνεται χαρά στον ουρανό για κάθε αμαρτωλό που μετανοεί. Ο Θεός νοιάζεται για σένα όσο κανένας.  Θέλει να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου με  το άγιο Αίμα του Χριστού τώρα, πριν πεθάνεις. Είναι κρίμα να την απορρίψεις σαν αυτόν τον θανατοποινίτη  ή σαν τον ληστή δίπλα στον Εσταυρωμένου, και  να απολεστείς!
 Γονάτισε τώρα, όπως είσαι, και κάλεσε τον Χριστό στην καρδιά σου ταπεινά  με πίστη και με λόγια απλά. Δεν διώχνει κανέναν . Το ευχόμαστε ολόψυχα!

rainbow3.jpg

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
-4-
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ  εμφανίστηκε στον απ. Πέτρο και τον ρώτησε 3 φορές: «Πέτρο Μ’ αγαπάς Ο Πέτρος Τον είχε αρνηθεί 3 φορές. Τώρα έπρεπε να επανορθώσει την τραγική πτώση του.
Φίλη, φίλε,
Ο Χριστός Το ίδιο ρωτάει και σένα. «Μ΄ αγαπάς;»  Αληθινά, πόσες φορές ενδεχόμενα έχεις κι εσύ αρνηθεί το Χριστό με διάφορους τρόπους;
Τι θα Του απαντήσεις ; Ο Πέτρος  ταπεινά και με σιγουριά απάντησε και τις 3 φορές: «Ναι, Κύριε Σ’ αγαπώ» . Γιατί είχε μετανιώσει βαθιά!«Τότε βόσκε τα πρόβατά Μου.»  Του είπε ο Χριστός.

Αν κι εσύ αγαπάς το Χριστό, αυτό που ζητάει από σένα είναι πρώτα, να μετανιώσεις, να ζητήσεις τη συγχώρησή Του και να κάνεις αυτά που λέει στο Ευαγγέλιο.  Λέει: «Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου.»  Γι αυτό διάβαζέ το κάθε μέρα για να μάθεις τι θέλει. Έτσι η ζωή σου θα πάρει νόημα.  Το ευχόμαστε ολόψυχα.

 


 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΟΥrainbow3.jpg
Σε μια εποχή ταραχής, ανησυχίας και φόβου, σαν αληθινοί χριστιανοί, εμείς  εμπιστευόμαστε στον Κύριο. Αυτός είναι ο βοηθός μας. Ακολουθούμε την οδηγία του λόγου του Θεού στην Αγία Γραφή που λέει:
1)  «ΠΑΡΑΚΑΛΩ, λοιπόν, πρώτα απ' όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες, για όλους τούς ανθρώπους… και για όλους εκείνους που είναι σε αξιώματα, ώστε να ζούμε βίο ατάραχο και ήσυχο με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα…   ο οποίος (Θεός) θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας.» (1Τιμ. 2:1-4)
2) «Ας μην ταράζεται η καρδιά σας, πιστεύετε στο Θεό και σε Μένα πιστεύεται.» (Ιωάν. 14:1
3) Αυτός μας  είπε: "Δεν θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω·  ώστε, εμείς, παίρνοντας θάρρος, να λέμε: Ο Κύριος είναι βοηθός μου, και δεν θα φοβηθώ, τι θα μου κάνει [ο] άνθρωπος.» (Εβρ.13:5-

                                                                                                             
«Εγώ  ζω, κι εσείς θα ζείτε.» (Ιωάν.14:19)
«Ο Θεός … μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, διαμέσου της ανάστασης του Ιησού Χριστού.» (1 Πέτρ.1:3)
Γύρω μας όλα είναι μαύρα και απελπιστικά. Υπάρχει ζωντανή ελπίδα; Και ποια είναι αυτή; Η αιώνια ζωή στον Ουρανό, πέραν του τάφου. Πού βασίζεται; Στο θάνατο και στην ανάσταση του  Χριστού. Ο Ίδιος μάς βεβαιώνει: « Έγινα νεκρός· και δες, είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων.» (Αποκ.1:18). «Εγώ  ζω, κι εσείς θα ζείτε.».
Η ανάσταση των νεκρών αμφισβητείται από πολλούς. Ο απ. Παύλος ξεκαθαρίζει: «Αν δεν υπάρχει ανάσταση νεκρών, ούτε και ο Χριστός αναστήθηκε· Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, η πίστη σας είναι μάταιη· είστε ακόμα μέσα στις αμαρτίες σας.» (1 Κορινθ.15)
Γεννάται όμως ένα καυτό ερώτημα: «Πώς ανασταίνονται οι νεκροί; Και με ποιο σώμα έρχονται;» Ο λόγος του Θεού απαντάει: «Άφρονα, εκείνο που εσύ σπέρνεις, δεν ζωογονείται, αν δεν πεθάνει. Και εκείνο που σπέρνεις, δεν σπέρνεις το σώμα που πρόκειται να γίνει, αλλά έναν γυμνό κόκκο σιταριού ίσως ή κάποιον από τους υπόλοιπους.»
Ένας γιατρός, που θεωρούσε ουτοπία την ανάσταση των νεκρών, αναθεώρησε τη θέση του, όταν διάβασε το παραπάνω χωρίο. Πώς, για παράδειγμα, από ένα σποράκι φυτρώνει ένα φυτό; Πώς από ένα κουκούτσι φυτρώνει ένα τεράστιο δέντρο; Τι τρανταχτό παράδειγμα! Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργεί ο Θεός: Μέσα από το θάνατο ανασταίνει μια νέα ζωή. «Έτσι και η ανάσταση των νεκρών· σπέρνεται με φθορά, ανασταίνεται με αφθαρσία».
Αγαπητή ψυχή, αυτή είναι η ζωντανή ελπίδα του κάθε πιστού που έχει αναγεννηθεί με το Αίμα του Χριστού. Εσύ έχεις αυτή την ελπίδα; Είσαι ταυτισμένος με το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού;
Κύριε,
Πόσο άπλετο φως μάς ρίχνει ο λόγος Σου σ’ αυτό το άπιαστο θέμα! Ένα ζητάς: Πίστη με ταπεινή καρδιά. Χαίρω πάρα πολύ για τη ζωντανή ελπίδα που έχεις δώσει και σε μένα. Εσύ ζεις και εγώ θα ζω!