_.JPGΟ Πνευματικός Αγώνας του Πιστού.*

Το βιβλίο «Ο Πνευματικός Αγώνας του Πιστού», καταπιάνεται με τον πνευματικό αγώνα του πιστού και ξεσκεπάζει το Σατανά.

 Θεωρείται ένα «Εγχειρίδιο πάνω στο έργο των παραπλανητικών πνευμάτων ανάμεσα στα παιδιά του Θεού, και του τρόπου απελευθέρωσής τους απ’ αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις που δημιουργούν αναρίθμητα κακά στη ζωή όλων».

 Παρ’ όλο που η καρδιά ανανεώνεται και η θέληση του ανθρώπου στρέφεται στο Θεό, όμως η βαθιά ριζωμένη στον άνθρωπο τάση για αυταπάτη και η παρουσία σε κάποιο  βαθμό της επενέργειας του πλάνου πάνω στο νου που τυφλώνει, προδίδει την ύπαρξη πλάνης κάτω από πολλές μορφές, καθώς οι ακόλουθες διακηρύξεις των Αγίων Γραφών φανερώνουν»:

Ο άνθρωπος πλανιέται όταν είναι ακροατής και όχι εκτελεστής του λόγου του Θεού. (Ιακ. 1:22)
Πλανιέται αν λέει ότι δεν έχει αμαρτία. (Ιωάν. Α΄ 1:8)
Πλανιέται όταν νομίζει ότι είναι κάτι ενώ δεν είναι τίποτα. (Γαλ. 6:3)
Πλανιέται όταν φαντάζεται τον εαυτό του ότι είναι σοφός.» ( Κορινθ. Α΄ 3:18)
Πλανιέται αν νομίζει ότι θα σπείρει και δεν θα θερίσει αυτό που έσπειρε. (Γαλ. 6:7)
Πλανιέται σαν δείχνει ότι είναι θρήσκος ενώ μια αχαλίνωτη γλώσσα τον προδίδει. (Ιακ. 1:26)
Πλανιέται αν νομίζει ότι οι άδικοι θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. (Κορινθ. Α΄ 6:9)
Πλανιέται αν νομίζει ότι η επαφή με την αμαρτία δε θα έχει τις συνέπειες πάνω του. (Κορ. Α΄ 15:33)

 

"Δεν αγνούμε τα διανόήματα του Διαβόλου" λέει ο απ. Παύλος

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στις μέρες μας γύρω από πολλά πνευματικά θέματα.
Αναρωτιόμαστε, ποια η αιτία που τόσοι πολλοί «πιστοί» έχουν διχασμένη προσωπικότητα; Γιατί έχουν κατάθλιψη παρ’ όλο που ομολογούν αναγέννηση; Γιατί τόσα διαζύγια ανάμεσα σε «πιστά» ζευγάρια; Γιατί τόσα πνευματικά «ναυάγια»; Γιατί πολλοί καταλήγουν σε Νευρολογικές Κλινικές, ιδιαίτερα από το χώρο όπου καλλιεργούν «υπερφυσικές εκδηλώσεις γλωσσολαλιάς, προφητειών» και όχι μόνο; Γιατί οι κήρυκες του Ευαγγελίου παρασύρονται από φανατισμούς και εγωισμούς; Γιατί στερούνται οι άμβωνες από μηνύματα γύρω από το θριαμβικό έργο του Χριστού στο Σταυρό, την Ανάστασή Του, με πληροφόρηση Αγίου Πνεύματος; Γιατί γίνονται διαιρέσεις και φιλονικίες για επουσιώδη ζητήματα; Γιατί οι πικρίες, οι συκοφαντίες και το πνεύμα της οργής και φθόνου; Γιατί τόση έλλειψη του Καρπού του Πνεύματος και ιδιαίτερα της ΑΓΑΠΗΣ;

 Συνήθως αποδίδομε την αιτία μόνο στην αμαρτία, στον εγωισμό, στον κακό χαρακτήρα, ή σε κάποια ανεξήγητη «ψυχολογική» πάθηση. Ένα ποσοστό προφανώς να φταίνε αυτά. Όμως δεν πρέπει να αγνοούμε ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται ο Σατανάς. Γι’ αυτό είναι ανάγκη ο πιστός να μάθει πώς ο Σατανάς παίρνει τόπο στην ύπαρξή του, εκτός από την φανερή αμαρτία που ενσυνείδητα ο ίδιος του παραχωρεί. Για παράδειγμα, όταν μένει παθητικός, δηλαδή ζει σα «ρομπότ», μηχανικά, τα πονηρά πνεύματα του εισηγούνται διάφορα στο νου και στην καρδιά. Αν δεν το αντιληφθεί έγκαιρα και απαλλαγή με τη δύναμη του Χριστού, αυτό γίνεται έμμονη κατάσταση και καταλήγει σε κατοχή.

Με την άγνοια λοιπόν, τη λαθεμένη διδασκαλία και την παθητικότητα ο Σατανάς μπορεί ύπουλα να κάνει κατοχή στον πιστό, παράλληλα με τη γνωστή αμαρτία.
Στο 8ο Κεφάλαιο του βιβλίου,  ο πιστός θα βρει τον τρόπο πώς ν’ απελευθερωθεί από τα πονηρά πνεύματα και να θεραπευτεί. Το μέρος του πιστού είναι, στη βάση του Έργου του Χριστού στο Σταυρό, όπου ο Σατανάς έχει νικηθεί, να πάρει πίσω όλο τον τόπο που του έχει δώσει με την ελεύθερή του βούληση, και να προβάλει αντίσταση με πίστη συνεχή στο όνομα του Χριστού. Να του πει: «Αρνούμαι κάθε τόπο που σου έχω δώσει.» Λεπτομέρειες θα μάθει διαβάζοντας το βιβλίο.

  Από τις μέρες κιόλας των Αποστόλων ο Σατανάς είχε ξεκινήσει τα παραπλανητικά σχέδια του στο χώρο της Εκκλησίας. Να κηρύττει άλλο «Ευαγγέλιο», άλλο «Χριστό», άλλο «Πνεύμα» μέσω ψευδαποστόλων που μετασχηματίζονταν σα διάκονοι δικαιοσύνης.

Ο Κύριος είχε μάθει στους μαθητές Του πώς να διακρίνουν τα πονηρά πνεύματα και να τα εκβάλουν στο Όνομά Του. Μία από τις βασικές προτροπές στους μαθητές Του ήταν: «Βλέπετε μην πλανηθείτε».
Το ίδιο και οι Απόστολοι καλούν τους πιστούς να προσέχουν. «Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου της φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης... (Κολ. 2:8) «Φοβάμαι μήπως, όπως το φίδι με την πανουργία του εξαπάτησε την Εύα, διαφθαρεί έτσι ο νους σας, [ξεπέφτοντας] από την απλότητα που [υπάρχει] στον Χριστό.» (2Κορ. 11:3)

Από τότε έχουν περάσει 2000 χρόνια. Στο διάστημα αυτό των 20 αιώνων έχουν εμφανιστεί αμέτρητες νέες ψευδείς διδασκαλίες και αιρέσεις ˙ αμέτρητες «υπερφυσικές εκδηλώσεις, σημεία και θαύματα, χαρίσματα, προφητείες» σαν ενέργειες του Αγίου Πνεύματος. Επιβάλλεται, λοιπόν, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ιδιαίτερα οι ηγέτες των εκκλησιών, να μάθουν για τα καταστρεπτικά έργα του Σατανά. Να ξέρουν ότι ο Σατανάς «μετασχηματίζεται ως άγγελος φωτός». Έτσι θα μπορούν να βοηθήσουν όσους βρίσκονται κάτω από την κατοχή των παραπλανητικών πνευμάτων, να γνωρίσουν την αλήθεια και να ελευθερωθούν. Αλλιώς θα συμμετέχουν έμμεσα με τα πονηρά σχέδια του Σατανά.  

 Αμέτρητες ψυχές έχουν βοηθηθεί με τη μελέτη αυτού του βιβλίου, αυτά τα 100 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρισε (στα Αγγλικά). Όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα μέσω του βιβλίου αυτού, του  Πνευματικού Αγώνα του πιστού, από το 1988. Έχουν ελευθερωθεί από πονηρά πνεύματα και ζουν μια  πνευματική, χαρούμενη και συνετή ζωή εν Χριστώ, προς δόξα Θεού.

 Ο αναγνώστης χρειάζεται να ζητάει την φρούρηση του Αγίου Πνεύματος, καθώς μελετάει το βιβλίο αυτό. Να ξέρει ότι ο Σατανάς θα του επιτεθεί με διάφορους τρόπους για να τον σταματήσει. Κάνει το παν για να μη χάσει τους αιχμαλώτους του. Θα βάλει φόβο, ίσως δειλία, σύγχυση. Ο αγωνιστής δεν πρέπει να δίνει σημασία στα συναισθήματά του.

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ είναι εκείνη που ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ! ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!
Σε όποιον θέλει το βιβλίο αυτό του προσφέρουμε δωρεάν.