Οι Υποσχέσεις του Θεού προϋποθέτουν Υπακοή

«Αν μείνετε μέσα σε μένα και τα λόγια μου μείνουν μέσα σε σας, ζητείστε ό, τι κι αν θέλετε και θα σας γίνει» (Ιωάν. 15:7)

«Αν με αγαπάτε, τις εντολές τις δικές μου θα ακολουθήσετε πιστά. Κι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα και θα σας δώσει άλλον Παράκλητο, για να είναι μαζί σας αιώνια, το Πνεύμα της αλήθειας… Όποιος έχει τις εντολές μου και ακολουθεί πιστά, εκείνος είναι που με αγαπά. Και όποιος με αγαπά, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου κι εγώ θα τον αγαπήσω και θα του φανερώσω τον εαυτό μου… και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει και θα έρθουμε σ’ αυτόν και θα μείνουμε κοντά του.» (Ιωάν.14: 15,21,23)
«Μη φροντίζετε με ανησυχία  για τη ζωή σας τι θα φάτε ή τι θα πιείτε, ούτε για σώμα σας τι θα φορέσετε… Γιατί ξέρει ο Πατέρας σας ο ουράνιος ότι από όλα αυτά έχετε ανάγκη. Πρώτα, όμως, ζητάτε τη βασιλεία (του Θεού ) και τη δικαιοσύνη του κι όλα αυτά θα σας δοθούν μαζί.» (Ματθ. 6:25,32,33)

«Μου δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και πάνω στη γη… Και να, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις μέρες μέχρι τη συντέλεια του αιώνα».(Ματθ. 28: 18,20)

«Να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε. Γιατί αυτός έχει πει. Δε θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω, οπότε έχοντας εμείς εμπιστοσύνη, να λέμε: Ο κύριος είναι βοηθός μου και δε θα φοβηθώ, τι θα μου κάνει ο άνθρωπος;» (Εβρ. 13:5-6)

«Και αν πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι και θα σας πάρω κοντά μου για να είστε και σεις, όπου είμαι εγώ.»(Ιωάν. 14:3)

«Ο Κύριος είναι κοντά σε όλους που Τον επικαλούνται». (Ψαλ. 145:18)

«Εγώ θα σε συνετίσω, θα σου δείξω το δρόμο που πρέπει να περπατάς,
Θα σε συμβουλεύω, το μάτι μου θα είναι επάνω σου.» (Ψαλμ. 32/8)

 «Να με επικαλείσαι τη μέρα της θλίψης, θα σε ελευθερώσω, και συ θα με δοξάσεις.» (Ψαλμ. 50:15)

«Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης. Και η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Ιησού Χριστού.» (Φιλιπ. 4:6-7)

"Εεκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω."(Ιωάν.6:37)

"Θα προστάξει στους αγγέλους Του για σένα, για να σε διαφυλάττουν σε όλους τούς δρόμους σου.
  Θα σε σηκώνουν επάνω στα χέρια [τους], για να μη προσκόψεις το πόδι σου σε πέτρα."(Ψαλ.91:11-12)

"Έλπιζε στον Κύριο, και πράττε το αγαθό... και θα σου δώσει τα ζητήματα της καρδιάς σου." (Ψαλ.37:3)

"Ο Θεός μας...  αυτός θα μας οδηγεί μέχρι τον θάνατο." (Ψαλ.48:14)

"Εγώ είμαι μαζί σου, και θα σε διαφυλάττω παντού, όπου κι αν πας."( Γεν.28:15)

" Καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί»" (Πραξ.2:21)

" εγώ ο Κύριος ο Θεός σου [είμαι] που κρατάω το δεξί σου [χέρι], λέγοντάς σου: Μη φοβάσαι· εγώ θα σε βοηθήσω."(Ησ. 41:13)

"Να επικαλείσαι εμένα σε ημέρα θλίψης, θα σε ελευθερώσω, και θα με δοξάσεις"(Ψαλ.50:15).

"Εγώ, εγώ είμαι, ο οποίος εξαλείφω τις παραβάσεις σου για χάρη μου, και δεν θα θυμηθώ τις αμαρτίες σου."(Ησ.43:25)

"Αρκεί σε σένα η χάρη μου" (2Κορινθ.12:9)

" Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή." (ιΩΆΝ.5:24)