«Τι να κάνω για να σωθώ;»
Ο λόγος του Θεού απαντάει:
«Πίστεψε εις τον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς.»
Οπως το ελικόπτερο  έσωσε τόσους ανθρώπους από σίγουρο πνιγμό  μέσα στα απ’  τα ορμητικά νερά του τυφώνα, έτσι ο Σταυρός του Χριστού είναι το μόνο μέσο να σώσει τις ψυχές από την αιώνια Κόλαση.
Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι; Μα μας το  λέει το Θεόπνευστο Ευαγγέλιο; Διαβάζουμε:
«Αυτός (ο Χριστός) βάσταξε τις αμαρτίες μας στο σώμα Του πάνω στο ξύλο.»
«Δεν λυτρωθήκατε …  με ασήμι ή με χρυσάφι, αλλά με το πολύτιμο Αίμα του Χριστού
«Ο Θεός αποδικνύει την αγάπη του σ’ εμας, με το ότι ενώ εμείς είμασταν ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας
«Μέσω της χάρης είσθε σωσμένοι δια της πίστης… είναι δωρο Θεού, όχι από έργα…»
Πόσο ανόητος θα ήταν ο άνθρωπος εκείνος που καθώς πλησίαζε το ελικόπτερο να τον παραλάβει μέσα  απ’ τα άγρια κύματα, να έλεγε:  «Δεν μπορώ, φοβάμαι να πιαστώ από το σχοινί. Μπορεί να πέσει το ελικόπτερο. Δεν το εμπιστεύομαι. Θα περιμένω."
Δυστυχώς πάρα πολλοί κάνουν το ίδιο. Λένε:«Πού ξέρω αν θα με σώσει ο Χριστός; «Εγώ θα προσπαθήσω μόνος μου να γίνω καλός. Θα κάνω καλά έργα. Δεν χρειάζομαι το Σταυρό του Χριστού. Δε θέλω να μετανοήσω. Ποιος ήρθε απ’ τον ουρανό να μας τα πει; »
Παραδείγματα
Ο ληστής δίπλα στον Εσταυρωμένο Χριστό, πιάστηκε από το σχοινί της σωτηρίας του Θεού, και σώθηκε. Ο Χριστός τον βεβαίωσε: «Σήμερα θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο.»
FOR_TV_SITE.jpgΜια νεαρή κοπέλα πριν  χρόνια,  ήταν μεγαλωμένη σε οικογένεια απίστων. Κάποτε είπε σ’ έναν κήρυκα περιφρονητικά:  «Όλο για τον Χριστό μιλάτε.»   Μετά από μερικές βδομάδες αρρώστησε βαριά, η αδελφή της έτρεξε στο σπίτι του  κήρυκα, και τον παρακάλεσε να έρθει στο σπίτι τους. Η κοπέλα ήταν ετοιμοθάνατη,  μέσα στη μεγάλη της αγωνία, οι δικοί της τη συμβούλευαν: «Κρατήσου γερά.» «Από πού να κρατηθώ;» φώναζε. «Δεν υπάρχει τίποτα το σταθερό, με περιμένει η αιώνια κόλαση. Φύγετε.»
Την πλησίασε ο κήρυκας, γονάτισε δίπλα της και προσευχήθηκε.  «Εγώ όμως, έχω αρνηθεί τον Χριστό.»  Εξομολογήθηκε η κοπέλα συντριμμένη.  «Ναι, αλλά το άγιο αίμα του Χριστού καθαρίζει από κάθε αμαρτία», τη βεβαίωσε ο κήρυκας.  Τελικά δέχτηκε κι αυτή το θεϊκό σωσίβιο με πίστη, την τελευταία στιγμή και σε λίγο έφυγε με μια κραυγή νίκης:
«Το αίμα του Χριστού νίκησε.»
Αυτό το Σωσίβιο της Σωτηρίας προσφέρεται και σε σένα, αγαπητέ αναγνώστη.
                       Εσύ έχεις πιαστεί απ’ το θεϊκό σωσίβιο;
 «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο,
ώστε έδωσε τον Υιό Του τον Μονογενή,
για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν,
αλλά να έχει ζωή αιώνια.»

Ο πρώτος άνθρωπος και ο Δεύτερος Ανθρωπος

Δύο άνθρωποι παίζουν σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στη ζωή μας. Ο πρώτος είναι ο γενάρχης μας  ο Αδάμ. Σ' αυτόν χρεωστούμε τη φυσική μας γέννηση που δεν γίνεται με τη θέλησή μας. Αυτή η γέννηση μας φέρνει σ' έναν κόσμο αμαρτωλό στον οποίο βασιλεύει ο θάνατος. Τον έφερε η παρακοή του Αδάμ στο Θεό και η αμαρτία που μας κληροδότησε. Γι' αυτόν το λόγο ο Θεός του ελέους και της χάριτος μας έδωσε τον δεύτερο γενάρχη από τον Ουρανό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, για να μας σώσει από το θάνατο. Αυτός είναι ο Αμνός του Θεού που σήκωσε την αμαρτία του Κόσμου. Αν λοιπόν ο Αδάμ είναι ο φυσικός μας γενάρχης , ο Ιησούς γίνεται ο πνευματικός μας γενάρχης όταν όμως εμείς, με τη θέλησή μας τον δεχθούμε προσωπικό μας Σωτήρα. Τότε μας αναγεννά σε μια Νέα Ζωή και μας δίνει την εξουσία να γίνουμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας Του. Απίστευτο, αλλά αληθινό! Εσύ, αγαπητέ αναγνώστη, έχεις δεχθεί αυτή τη Νέα Ζωή; Αν όχι, τώρα μπορείς να ζητήσεις με πίστη από το Χριστό να σε σώσει. Αρκεί να μετανοήσεις και να πιστέψεις στο λυτρωτικό Του έργο με απόφαση να ακολουθήσεις πιστά το Χριστό με πλήρη υπακοή στις εντολές Του. Το ευχόμαστε.